Omgeving

Er is zoveel te zien en doen in de omgeving van ‘Huis tussen de bomen’. Je zult zien dat je bijna tijd te kort komt (naast het lekker ontspannen en genieten van het huis en de tuin natuurlijk 😉).

Hieronder een aantal suggesties/voorbeelden:

Natuur

Kom tot rust in de prachtige natuur. Het huis is de perfecte plek om te genieten van de prachtige omgeving van het Vechtdal.

Je loopt vanuit het huis zo het bos in van landgoed Vilsteren. Daarnaast is het huis omringd door natuur en recreatiegebieden, zoals Lemelerveld (op 4 km afstand), Archemerberg en de Sallandse Heuvelrug. Enorme stukken aaneengesloten heidegebieden en bossen waar je eindeloos kunt wandelen.

En wist je dat er vlakbij ook een Sahara is? De zandverstuiving is een geweldige plek voor kinderen. Bal en picknickmand mee en gaan! Maak een mooie wandeling, fiets een prachtige route aan de hand van de knooppunten. Je kunt het zo lang of kort maken als je zelf wilt.

Liever op de mountainbike? Het is een walhalla voor mountainbikers. In nabije afstand liggen drie echt toffe routes, Hellendoorn, Lemele en Rijssen.

Liever op het water? Kano’s of Sup’s zijn overal te huur, om lekker op de Regge te ontspannen.

Ommen

Ommen ligt op 10 autominuten van het huis en is een heel gezellige toeristische plaats. Ga lekker een ijsje eten bij Ekkelenkamp, haal iets lekkers voor bij de koffie bij Siss&Bro bakery of duik op het terras bij Tante Pos of eet een pannenkoek bij pannenkoekenhuis ’t Laarbos.

Zwolle

Zwolle is een prachtige hanzestad op ongeveer 20 min rijden. Het barst van de mooie historische panden.

Je hebt er, naast de grote winkelketens, leuke conceptwinkeltjes en heel veel horeca. Als je van zoet houdt, ga dan zeker even langs de Gillende Keukenmeiden, echt de lekkerste eigengemaakte taartjes!

Wil je cultuur snuiven? Ga dan naar het prachtige museum de Fundatie, de ‘Pepertoren’ en boekhandel Waanders in de Broeren.

En voor kinderen?

Er is heel veel te doen en te beleven voor de kinderen in de omgeving. Naast de prachtige natuur (check de speelbossen in Sallandse Heuvelrug!) zijn hier nog wat voorbeelden van activiteiten waar je de kinderen mee naar toe kunt nemen;

– Buitencentrum Sallandse Heuvelrug waar allerlei activiteiten worden georganiseerd in de natuur.
Natuurdiorama Holterberg
Dinoland Zwolle
Avonturenpark Hellendoorn
Attractiepark Slagharen
Speelboerderij de Flierefluiter
Natuurlijk Heidepark
Groot Sallands maisdoolhof
Kinderboerderij Dondertman

Dit zijn nog maar een paar voorbeelden van wat er te doen is. Dus waar wacht je nog op?

In het huis ligt een informatiemap boordevol met tips voor de omgeving.